Dr. Dominic Lemken

Forschungsschwerpunkte:

  • Verbraucherverhalten bei Lebensmitteln (z.B. Substitutionsverhalten)
    • Soziale-, Gesundheits- und Umweltaspekte von Lebensmittelproduktion und Konsum
      • Vermarktung von Innovationen mit Bezug zu Nachhaltigkeit

      • Forschungsprojekte:

        • FruVaSe – FRUits and Vegetables for All Season
          • Key Food Choices and Climate Change
            • RTG 2654 Sustainable Food Systems


            Lehre:

            • Empirische Methoden: Marktforschung und Verbraucherverhalten
              • Fortgeschrittene Theorien der Verbraucherforschung

              • Ausgewählte Publikationen:

                • Lemken, D. (2021) The price penalty for red meat substitutes in popular dishes and the diversity in substitution (registered-report). PLOS ONE 16(6): e0252675

                  • Lemken, D., Zühlsdorf, A., Spiller, A. (2021) Improving Consumers’ Understanding and Use of Carbon Footprint Labels on Food: Proposal for a Climate Score Label – EuroChoices 20(2)

                    • Lemken, D., Spiller, A., Schulze-Ehlers, B., (2019). More room for legume – Consumer acceptance of meat substitution with classic, processed and meat-resembling legume products - Appetite 143

                    • Dissertation:

                      • Die Vermarktung von Leguminosen