Institut für Informatik
Schrift vergrößern Schrift verkleinernBarrierefreie Version
Suche | English

Neue Fakultätsreferentin für Informatik

Wir freuen uns Frau Dr. Anne-Kathrin Schultz als neue Fakultätsreferentin für Informatik willkommen zu heißen!

MINT-Award Informatik 2016

The master thesis "A Platform for the Integration of Repository Mining and Software Analytics through Big Data Technologies" by Fabian Trautsch was rewarded with the MINT-Award Informatik 2016. The reviewer awarded the thesis by Fabian Trautsch with an award for the best work of all submissions. The MINT-Award Informatik 2016 is awarded by the MINT-Initiative Deutschland, which is a nationwide initiative that wants to contribute to a positive attitude to MINT professions in the public. In his thesis Fabian Trautsch describes the design and development of a platform, which incorporates the mining and the analysis of software projects and present it with an easy to use web interface to the researcher. Fabian Trautsch was collectively supervised by Dr. Steffen Herbold and Prof. Rieck (TU Braunschweig).

SimScience 2017 Workshop

Das Simulationswissenschaftliche Zentrum Clausthal-Göttingen (SWZ), eine gemeinsame interdisziplinäre Einrichtung der Technische Universität (TU) Clausthal und der Universität Göttingen, entwickelt sich zu einem Erfolgsmodell: Die erstmals ausgerichtete Konferenz „International Workshop on Simulation Science“ stieß auf großes Interesse. Und der externe Beirat des SWZ stellte diesem auf seiner jüngsten Sitzung ein sehr gutes Zeugnis aus. link

ifi_logo_2015